Expositie 150 jaar De Krim

In 2012 bestaat de veenkolonie De Krim 150 jaar. Anderhalve eeuw geleden werd het kanaal gegraven, de turf werd gestoken. Later kwamen er boeren, café’s, kerken, scholen en een aardappelmeelfabriek, ondernemers, het verzet in de tweede wereldoorlog, industrie, nieuwbouw, sportvelden. Inmiddels is De Krim uitgegroeid tot een bloeiend, sociaal en actief dorp.

Het 150jarig bestaan wordt dit jaar uitgebreid gevierd, zoals u in diverse media heeft kunnen lezen. In de afsluitende feestweek wordt er een expositie ingericht in De Horizon (bij de Protestantse Kerk aan de Parallelweg). Een uitgebreid foto-archief levert prachtige plaatjes voor de expositie. Oa materiaal van de Historisch Culturele Kring Gramsbergen-De Krim en van de Historische Vereniging Avereest zijn tijdens deze expositie in De Krim te zien. De dorpsarchivaris is tijdens de openingstijden aanwezig en zal aan de hand van een boeiende diavoorstelling u door de eerste decennia van het ontstaan van De Krim leiden.

De expositie is geopend op vrijdag 28/9 van 14.00-21.00uur, zaterdag 29/9 van 14.00-18.00uur en zondag 30/9 van 14.00-18.00uur. De toegang is gratis (u kunt een vrije gift doen ter dekking van de gemaakte kosten), koffie en thee is verkrijgbaar. Graag vragen wij uw medewerking om bovenstaande informatie door te geven aan oud-inwoners die niet meer in deze regio wonen en mogelijk geïnteresseerd zijn in een bezoek aan de expositie. Voor meer informatie over de feestelijkheden in de laatste week van september verwijzen wij u naar www.150jaardekrim.nl