PB De Krim

h1-rev-icon-1

Nieuwbouw Kindcentrum De Bron

LEES HIER HET NIEUWSBERICHT

Nieuwbouw Kindcentrum De Bron

 

 

Beste inwoners van De Krim,

Een nieuw kindcentrum in De Krim, u heeft het vast al gehoord. Wij hebben besloten om een nieuw kindcentrum te bouwen. De nieuwbouw van de school en de kinderopvang is een traject dat enkele jaren gaat duren. We nemen u graag mee in onze plannen en dromen.

Samen voor het dorp

Onderwijsstichting Chrono is aanjager van het traject en werkt nauw samen met Stichting Welluswijs en de gemeente Hardenberg. Daarnaast hebben we contact met Plaatselijk Belang De Krim en met het bestuur van MFA De Beuk, onze toekomstige buren.

Deze samenwerking met het dorp vinden wij belangrijk. Een betrokken samenleving hebben we nodig om het kindcentrum goed tot zijn recht te laten komen. We zullen u regelmatig bijpraten en, waar het kan, betrekken bij de ontwikkeling van het nieuwe kindcentrum.

Waarom een kindcentrum?

Om het onderwijs en de opvang beter op elkaar aan te laten sluiten, werken Chrono en Welluswijs nu samen. Samen werken we aan een droom: een plek waar kinderopvang en onderwijs het beste in elkaar naar boven halen. Voor De Krim betekent dit dat Kindcentrum De Bron steeds meer vorm krijgt met in de toekomst een fijne, nieuwe plek voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Voorlopige planning

Een nieuw kindcentrum staat er niet zomaar. Voordat we echt kunnen beginnen met de bouw moet er nog veel gebeuren. Op dit moment zijn we bezig met de selectie van een architect. De komende maanden zal de architect met de werkgroep een voorlopig ontwerp schetsen. Daarna volgen verschillende procedures op het gebied van financiën en vergunningen. Zodra de schop de grond in gaat, zullen we dit melden. De bouwtijd is daarna ongeveer een jaar.

Met vriendelijke groet,

Bas van Loo                            Bestuurder Stichting Chrono

Peter-Paul Rijnkels                   Bestuurder Stichting Welluswijs

Sharon Broekroelofs                 Directeur Kindcentrum De Bron