Sint in De Krim

UPDATE 4 dec 2011: foto’s van de rondgang staan in het fotoboek

Sinds mensenheugenis bezoekt Sinterklaas ook De Krim. Geen intocht in De Krim, maar een rondgang !

Ook dit jaar, op zaterdag 3 december, doet Sinterklaas weer op spectaculaire wijze zijn rondgang door De Krim. Het jaarlijks terugkerende kinderfeest, groeit in De Krim uit tot een dorpsfeest en familiere√ľnie, waar al weken van tevoren in spanning naar wordt uitgekeken en afspraken voor worden verzet ! Ouders die 30, 40 of 50 jaar geleden zelf vol verwachting aan de straat stonden, komen nu met hun eigen kinderen terug naar het geboortedorp, om deze speciale momenten te herbeleven met de volgende generatie. Nieuwe inwoners van De Krim voelen zich meteen thuis door dit bijzondere evenement.

Wat maakt het sinterklaasfeest in De Krim zo speciaal? De Sint kan bij elk woonadres een pakketje bezorgen !! Ruim 700 pakjes worden jaarlijks verspreidt door het dorp, in een tijdsbestek van een halve dag ! Een hele organisatie, maar daar draait de goedheiligman zn hand niet voor om. Met behulp van zo’n 25 sportieve Pieten, wordt elke straat in De Krim aangedaan. De Pieten delen

pakjes uit aan kinderen, ouderen en alles daar tussen in.

Sinterklaas wordt met zijn uitgebreide gevolg om ca. 13.15 uur ontvangen bij dorpshuis “De Planeet” en verwelkomt door de voorzitter van de plaatselijke  ddenstandsvereniging. Daarna vertrekt de Sint in een spectaculaire optocht voor zijn rondgang door De Krim. De Sint verrast de kanaalbewoners elk jaar weer, door steeds een ander voertuig te gebruiken, een stoomboot op wielen, een pausmobiel, een koets, een tractor of een paard, de pieten met trike’s en buggy’s, elektronische steps en ouderwetse fietsen maken het feest compleet. Allereerst zijn de adressen langs het kanaal aan de beurt. Om ongeveer 16.00 uur wordt Sint verrast met een ontvangst op het Turfstekersplein. Ook de Zwarte Pieten zullen de kinderen hier vermaken. Na een korte pauze zal de goedheiligman om ca. 17.30 uur vertrekken om de kinderen in de bouw met een bezoek te verblijden.

Wilt u ook een pakje laten bezorgen door de Sint en zijn Pieten ? Dan kunt u deze op donderdag 1 december tussen 19.00 en 20.00 uur of vrijdag 2 december tussen 17.00 en 19.00 uur inleveren in de korfbalkantine. U dient duidelijk de naam en het adres van de ontvanger op het pakje te vermelden en er wordt een minimale bijdrage van 1,-euro/pakje gevraagd om de onkosten van deze organisatie te drukken.

Dit jaarlijkse spektakel wordt al ruim 40 jaar georganiseerd door de aktieve middenstandsvereniging, ism de plaatselijke sportverenigingen en Plaatselijk Belang De Krim.