PB De Krim

h1-rev-icon-1

Sinterklaasoptocht De Krim

LEES HIER HET NIEUWSBERICHT

Sinterklaasoptocht De Krim

Aan de inwoners van De Krim,

Nadat we de afgelopen jaren vanwege de coronamaatregelen geen rondgang hebben kunnen organiseren, zal de Sint dit jaar weer zijn intrede doen in De Krim. Dit jaar bezoekt de Sint ons dorp op zaterdag 3 december.

Sinterklaas wordt met zijn uitgebreide gevolg om ca. 12.45 uur ontvangen bij de MFA en verwelkomt door de voorzitter van de ondernemersvereniging. Wij nodigen u uit om hier met uw kind(eren) bij aanwezig te zijn.

Hierna vertrekt de Sint in een optocht voor zijn rondgang door De Krim.

Vanaf 13.15 uur rijdt de Sint rond het kanaal. Om ongeveer 17.00 uur arriveert de Sint op het plein van de MFA. Hier zal de Sint worden onthaald door een groep pieten, die de aanwezige kinderen met dans en acrobatische toeren zullen vermaken. Na een korte pauze zal de goedheiligman om ca. 18.00 uur vertrekken om de kinderen in de bouw met een bezoek te verblijden.

Uiteraard willen de pieten graag veel pakjes bij u thuis bezorgen. U kunt de pakjes inleveren in de kantine van Korfbalclub Centrum op donderdag 1 december tussen 13.00 – 15.00 uur en tussen 19.00 – 20.00 uur en vrijdag 2 december tussen 17.00 uur – 19.00 uur. Op de pakjes dient duidelijk de naam en het adres vermeld te zijn. Omdat de grootte van de pakjes erg van invloed is op de bezorging worden alleen pakjes geaccepteerd die de maximale grote kennen van 50 x 50 cm.

De laatste jaren is de optocht langzaam maar gestaag uitgebreid. Hier zijn wij als commissie en als dorp blij mee, zelfs trots op! Om de kosten voor de organiserende verenigingen niet te veel te laten oplopen wordt per pakje een bijdrage gevraagd van €1,50. Tevens staan op de laatste aanhangwagen in de optocht enkele blauwe tonnen waarin een vrije gift kan worden gedaan om uw waardering te laten blijken.

Onder www.sinterklaasdekrim.nl beschikken wij over een eigen website. Daarnaast kennen wij een eigen facebookpagina ‘Sinterklaas De Krim’. Via deze digitale media zullen actualiteiten en eventuele mededelingen worden gedaan indien er kort voor of zelfs tijdens de rondgang wijzigingen zullen zijn in de route of tijden.

Wij hopen op een mooie en (verkeers)veilige rondgang. Wij vragen u, als inwoners van De Krim, om tijdens de rondgang rond het kanaal, voor uw eigen vervoer de andere zijde van het kanaal te gebruiken als waar de optocht zich op dat moment bevindt. Tevens het verzoek om met het parkeren van auto’s zo veel als mogelijk rekening te houden met de rondgang. Alleen met uw medewerking kunnen wij dit kinderfeest blijvend verantwoord organiseren.

Wij wensen u en uw kind(eren) een prettig Sinterklaasfeest!

Sinterklaascommissie De Krim

facebookpagina ‘Sinterklaas De Krim