werkzaamheden riolering

Bericht van de gemeente.

Van 1 maart tot 15 mei 2015 voert aannemer NTP Infra uit Hattem, samen met Van der Valk en De Groot werkzaamheden uit aan de rioleringen. De werkzaamheden vinden plaats in Ane, De Krim, Slagharen, Lutten, Bergentheim, Baalderveld en op industrieterrein Nieuwe Haven in Hardenberg.

Om de levensduur van de bestaande riolering te verlengen zullen leidingen gereinigd worden en obstakels (zoals boomwortels) worden verwijderd door middel van hoge druk. In andere gevallen wordt gebruik gemaakt van ‘relining’, hierbij wordt als het ware een nieuwe buis in de oude buis aangebracht zonder dat hele straten moeten worden opgebroken om de riolering te vervangen. In situaties waarbij de eerder genoemde methodes niet mogelijk zijn wordt de riolering van buiten af hersteld; door de buis/inlaat vrij te graven en daarna te repareren.

De werkzaamheden in De Krim worden opgedeeld in 2 fases. Fase 1; herstellen van buitenaf (openontgraving) Hiervoor zal NTP op diverse locaties een van start gaan op maandag 23 maart. Deze werkzaamheden bestaan uit het vervangen van defecte een inlaat (huis/kolk aansluitingen. NTP denkt hier ongeveer 1 dag mee bezig te zijn (zie bijgevoegde planning)

Fase 2 is het uitvoeren van sleufloze reparatie methodes door de onderaannemer van de firma NTP, Van der Valk en De Groot. Men gaat door reliningstechnieken de buis van binnenuit herstellen. Deze werkzaamheden staan gepland om van 14-4 t/m 29-4 uitgevoerd te worden. Tijdens deze werkzaamheden zullen er tijdelijk vrachtwagens en busjes in de straat worden opgesteld. Veel al duren deze werkzaamheden een dag en worden deze wagens na een dag verwijderd of verplaatst.

Alle aangrenzende bewoners worden middels brief of persoonlijk contact op de hoogte gebracht. Tevens zijn bewoners reeds door een algemeen berichtgeving in de Dedemsvaartse courant op de hoogte gebracht en kan men de werkzaamheden gaan volgen via sociale media opgesteld door de aannemer middels volgende links, www.ntp-groep.nl/rioolonderhoudhardenberg en vanaf 1 maart ook via Twitter: @rioolhardenberg. Deze informatie wordt ook met de aanwonende gedeeld in de persoonlijke communicatie.